När man ska planera en bröllopsfest brukar man få besöka ganska många bröllopslokaler innan man hittar den perfekta. Först måste man veta hur många gäster som kommer att närvara vid bröllopsfesten. Ibland kommer de gäster som enbart kan närvara vid själva vigselceremonin men som inte kan vara med på bröllopsfesten. Det kan vara bra att skicka ut bröllopsinbjudningarna minst sex månader i förväg. Folk har tendens att inte svara på en gång och innan ni vet hur många gäster som kommer är det svårt att välja bröllopslokal.

Bröllopsfest på slottet

Om du drömmer om ett riktigt romantiskt bröllop så ska du absolut överväga att ha festen på ett slott. I Sverige finns det många vackra slott som tar emot för bröllop. En del slott hyr endast ut själva lokalen och du måste själv ordna med mat, dryck möbler och porslin. Då kan man kontakta en cateringfirma som ofta förutom maten också kan ordna med porslin. Fråga också om de kan hyra ut personal som kan hjälpa till att servera och städa undan när festen är slut. Ett problem man kan stöta på när man letar efter det perfekta slottet är att de ofta är ganska stora. Är man färre än 100-150 personer så kommer lokalen kännas alldeles för stor.

Bröllopsfest på restaurang

Det finns vackert belägna restauranger som man kan privatisera för bröllopsmiddagen. Det finns många fördelar att ha festen på en restaurang. Du får mat och lokal i ett och behöver inte leta efter företag som hyr ut personal och porslin. Det finns restauranger som tillåter att ni tar med er egen champagne men ofta tar de betalt per öppnad flaska. Till exempel kan man få betala hundra kronor för varje flaska champagne som de öppnar. Om ni vill kan ni prova maten innan själva bröllopsfesten för att se att den passar er smak.

Bröllopsfest på en båt

Vill du ha bröllopsfesten på en originell lokal kan ni hyra en båt. Det billigaste alternativet är att hyra en båt som ligger vid kajen och som inte åker iväg. Vill ni erbjuda era gäster en fantastisk upplevelse kan ni hyra en båt som gör en kryssning under själva bröllopsfesten. Man kan till exempel ta med gästerna på en rundtur i Stockholm eller åka ut i skärgården. Ni kommer att få en fantastisk dekor till er bröllopsfest och vad kan bli mer romantiskt att få se solen gå ner i horisonten.