Vad det än är som ska firas så passar det alltid med en smörgåstårta på buffén. Det kan vara dop, födelsedag eller studenten, att beställa en smörgåstårta kan aldrig vara fel. Smörgåstårta uppskattas av alla och den går att variera i det oändliga. I Enskede finns en rad olika ställen där du kan beställa smörgåstårta. De flesta bagerier gör smörgåstårtor men även ICA och COOP brukar ha fina smörgåstårtor. På senare tid har det blivit mycket populärt att beställa små smörgåstårtor som påminner om tapas. Det passar perfekt när man ska mingla eftersom de är så små att man kan äta dem utan bestick.

Här finns bästa utbudet smörgåstårta i Enskede.

Vad ska jag tänka på när jag beställer smörgåstårta i Enskede?

Fundera igenom hur du vill att din smörgåstårta ska se ut och smaka. I Enskede är det enkelt att beställa olika typer av smörgåstårtor och utbudet är stort så för att inte bli förvirrad av alla smaker och texturer så bör du fundera igenom vilken typ av smörgåstårta som passar bäst till era gäster. Man kan också beställa två olika smörgåstårtor om man till exempel har vegetarianer eller allergiker bland gästerna. Fundera också igenom hur stor smörgåstårtan ska vara så att det räcker till alla.

Var finns Enskedes bästa smörgåstårta?

Det finns fullt av goda, smakrika och vackra smörgåstårtor i Enskede. Man kan beställa små portionstårtor i olika smaker eller en större beroende på vad man gillar bäst. Vissa bagerier använder landgångsbröd för att få till en ”soggig” och mjuk konsistens som är så typisk för smörgåstårtan. Andra bagerier i Enskede lägger smörgåstårtan under press för att få till den rätta konsistensen. En del tycker att bara ett bageri kan göra en riktig god smörgåstårta, andra tycker att det går lika bra att beställa smörgåstårtan på ICA.

Olika typer av smörgåstårtor i Enskede

Om du vill ha gluten- eller laktosfri smörgåstårta så bör du beställa minst fyra dagar innan för att vara säker på att få smörgåstårtan i tid. Ibland måste man beställa smörgåstårta för minst fyra personer, det brukar finnas från fyra bitar och upp till tjugofyra bitar. En smörgåstårta går inte att frysa in så det är bra att veta i förväg ungefär hur mycket mat som kommer att gå åt. Den smörgåstårta som är mest populär är den som innehåller räkor och lax men det finns också smörgåstårtor med torkade tomater, oliver, fänkål och mer moderna smaker.