Det kan tyckas vara en liten detalj i våra kök och badrum med faktum är att de spelar en stor roll inför helhetsintrycket. Knoppar i badrum och kök har både en funktionell och en estetisk roll att spela. När du byter knoppar förändrar du också både stilen och känslan i ditt badrum och kök. Med matchande handdukar och nya knoppar lyfter hela inredningen på både kök och badrum. Detta är ett snabbt och enkelt sätt att förändra rummets känsla och hela karaktär.

Hur väljer man nya knoppar?

Att välja nya knoppar till badrum och kök kan till en första början verka vara en omöjlig uppgift. Det gäller att du hittar din stil och vad som passar i ditt hem. Många affärer har kataloger som du kan bläddra i och enkelt jämföra olika material och färger. Det finns e-butiker där du i lugn och ro kan välja knoppar och sedan få dina varor levererade hem till din dörr. Gillar du den personliga kontakten kan du också gå till en butik där de säljer knoppar. Ta gärna med dig foton på ditt badrum och kök så blir det enklare för personalen att ge dig personliga råd.

Roliga eller klassiska knoppar?

Det finns en mängd olika stilar på knoppar för badrum och kök. En del är klassiska, andra är mer moderna eller fantasifulla. Det finns enkla, sobra och strama knoppar. Du måste fundera genom vilken stil du vill ha och vilka knoppar som passar bäst med din övriga heminredning. En del föredrar knoppar i gammal stil, till exempel skålknoppar eller byglar. Bor du i en modern lägenhet bör du satsa på moderna eller klassiska knoppar. Du kan också blanda och använda olika typer av knoppar men man brukar rekommendera att man håller sig till samma material.

Hur byter man ut knoppar?

Innan du tar ner de gamla knopparna ska du alltid kolla så att det inte finns några skador bakom de gamla knopparna. Ibland kan det finnas märken och tar du då av de gamla knopparna så är det risk att dessa märken blir synliga när du sätter på de nya knopparna. Du kan också välja en typ av knopp som gör att den döljer märken eller skador på lådor och luckor i kök och badrum. Finns det inga märken så kan du välja vilka knoppar du vill. En fördel med att använda knoppar är att man enkelt kan byta och förändra känslan i rummet utan större ansträngning eller budget.