Sneakers är snygga och bekväma skor som blivit omåttligt populära. När våren och sommaren närmar sig brukar butikerna närmast svämma över med nya modeller, färger och märken av denna populära sko. Sneakers finns för både dam och herr.

Benämningen sneakers kommer från det engelska ordet för att smyga (”sneak”) beroende på att skon hade en så tunn gummisula att man ansåg att man kunde smyga utan att höras med dessa skor.

Idag finns det en stor mängd kända sneakers-märken, såsom t ex Converse All Stars (ingen lär väl ha missat den kända basketskon!), Adidas, Nike och Reebok. I och med skons växande popularitet finns det naturligtvis ett mycket stort antal nyare aktörer som hakat på trenden och säljer skor i sneakersmodell. Många köpare håller dock fast vid sina favoritmärken och de riktiga sneakers-fansen ser man fortfarande bära de klassiska märkena; såväl de äldre stilrena modellerna och i nya utföranden med roliga detaljer och färggranna mönster.

Sneakers i olika modeller

En del modeller är mer sportiga och andra mer stilrena. Man brukar ofta hitta sneakers i material som tyg och canvas men även skinn och mocka. Sneakers passar till såväl jeans, långbyxor, shorts eller klänning, vilket gör att de är väldigt användbara och kan bäras vid många olika tillfällen. Det finns också många olika färger och mönster att välja på, allt från klassiskt vita/enfärgade med stilrena detaljer till mer mönstrade och färgglada varianter.

Till vår och sommar är sneakers perfekta skor som går bra att bära såväl på jobbet som vid festligare tillfällen. Eftersom det finns så många olika modeller och utföranden finns det alltid ett par sneakers som passar för varje tillfälle. Sneakers är funktionella skor som är lätta att bära och funkar såväl en heldag på jobbet som på en skön vårpromenad.

 
Passa på att njuta av snygga sneakers i vår du också!